Subsidie voor zonnepanelen

Subsidie voor zonnepanelen

In een persbericht van 8 juni 2012 op rijksoverheid.nl staat dat vanaf 2 juli 2012 particulieren die zonnepanelen aanschaffen om in hun eigen energiebehoefte te voorzien 15% van het aankoopbedrag kunnen terugkrijgen.

Begrotingsakkoord

Hiermee heeft de ministerraad ingestemd op voorstel van minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. De regeling komt uit het begrotingsakkoord tussen vijf partijen in de Tweede Kamer. Voor de subsidie en de uitvoering van de regeling is in totaal maximaal €22 miljoen beschikbaar. Hiermee kunnen naar verwachting ruim 30.000 aanvragen worden gehonoreerd.

Maximaal 650 euro per installatie

Per installatie wordt maximaal 650 euro subsidie verstrekt. Dit komt neer op een vermogen van 3,5 kilowatt, wat voor een gemiddeld huishouden genoeg energie zou moeten opwekken.

AgentschapNL

De subsidie hoeft niet van tevoren te worden aangevraagd. Hij wordt uitbetaald op basis van een getekende overeenkomst met het bedrijf dat de panelen verkoopt en installeert. via het elektronisch loket van AgentschapNL kunnen particulieren  subsidie aanvragen met DigiD samen met de digitale versie van een getekende overeenkomst op of na 2 juli 2012. Er kan één aanvraag per adres worden ingediend.

Bron: rijksoverheid

Auteur: de Redactie

Een team van BTW-deskundigen is continue bezig met jou te informeren over alles wat met BTW of omzetbelasting te maken heeft, zoals nieuwsberichten over BTW, wijzigingen van wetgeving, wijziging van BTW-tarieven en veel meer informatie over BTW.

Deel deze post op

Geef een reactie