Suppletieaangifte digitaal invullen

Ook de belastingdienst wordt steeds meer digitaal. Toch krijgen zij nog vaak de suppletieaangifte op papier. En daar willen zij wat aan doen. Hieronder een uitleg: de suppletieaangifte digitaal invullen.

Wat is een suppletieaangifte?

Een suppletieaangifte is simpelweg een wijziging op een gedane BTW-aangifte. Het komt voor dat je na een BTW-aangifte er achter komt dat je een fout hebt gemaakt. Daarom biedt de Belastingdienst de mogelijkheid een correctie in te dienen. En die correctie heet suppletieaangifte.Hoe moet ik de suppletieaangifte digitaal invullen?

Met het formulier ‘Suppletie omzetbelasting’ kunt u wijzigingen, aanvullingen of correcties aan de belastingdienst doorgeven op eerdere aangiften. Maar het formulier is niet meer nodig. Dat kan tegenwoordig ook digitaal. Je dient hiervoor te gaan naar inloggen voor ondernemers. Na inloggen zie je links in de menubalk staan ‘overige formulieren’. Onder het kopje ‘omzetbelasting’ zie je dan ‘suppletie omzetbelasting staan’. Nu kun je het formulier digitaal invullen en indienen bij de belastingdienst. Dit scheelt jou maar ook de Belastingdienst tijd en moeite.

Auteur: de Redactie

Een team van BTW-deskundigen is continue bezig met jou te informeren over alles wat met BTW of omzetbelasting te maken heeft, zoals nieuwsberichten over BTW, wijzigingen van wetgeving, wijziging van BTW-tarieven en veel meer informatie over BTW.

Deel deze post op