Inschrijven KvK kosten 2014
Met ingang van 15 februari 2014 zijn de inschrijfkosten voor het handelsreigister bij de Kamer van Koophandel (KvK) gewijzigd. Per die datum betaalt u eenmalige kosten bij inschrijving in het handelsregister van de KvK. De inschrijfvergoeding bedraagt € 50.
Inschrijven KvK = inschrijven Belastingdienst
-
BV
-
NV
-
vereniging
-
stichting
-
maatschap
-
VOF
-
eenmanszaak
-
vrije beroepen (fysiotherapeut, architect)
Als u uw onderneming inschrijft bij de KvK, worden uw gegevens automatisch doorgegeven aan de Belastingdienst. U hoeft zich dus niet apart aan te melden bij de Belastingdienst.
Welke nummers krijgt uw onderneming?
Als u uw onderneming heeft ingeschreven bij de KvK krijgt u een KvK-nummer. Rechtspersonen (BV, NV, stichting, vereniging) en samenwerkingsverbanden (VOF, maatschap) krijgen ook een Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer (RSIN).
Als uw onderneming uit meerdere vestigingen bestaat, krijgt iedere vestiging een uniek vestigingsnummer van 12 cijfers.
De belastingdienst stuurt u na inschrijving automatisch uw btw nummer.
Inschrijven nieuwe onderneming
Nieuwe ondernemingen kunt u vanaf een week vóór tot een week ná de start van uw onderneming inschrijven bij de KvK. U kunt hiervoor het beste persoonlijk langsgaan bij het dichtstbijzijnde KvK-kantoor.
Nieuwe rechtspersonen worden door de oprichtende notaris ingeschreven. U hoeft dan zelf niks te doen.
De KvK en Belastingdienst hebben een informatieve video gemaakt over het inschrijven van een bedrijf:
Buitenlandse ondernemingen
Ook buitenlandse ondernemingen met een Nederlandse vestiging moeten zich inschrijven bij de KvK. Hiervoor zijn een aantal bijzondere documenten vereist.
Voor de btw gelden afzonderlijke eisen voor buitenlandse ondernemers. Laat u hierover goed adviseren.
Uitleners van arbeidskrachten
Als u een uitlener van arbeidskrachten bent, dan moet u dat vermelden bij de KvK. Dat geldt ook voor buitenlandse bedrijven zonder Nederlandse vestiging en zogenaamde 06-busjes. U krijgt een boete als u dit niet doet.
Als u personeel inleent bij een uitlener die niet bij de KvK is ingeschreven, krijgt u ook een boete. Controleer dus altijd goed of de uitlener correct geregistreerd is! Gebruik hiervoor de Waadi check van de KvK (Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs).
Wijzigingen doorgeven
Wijzigingen met betrekking tot uw onderneming moet u doorgeven aan de KvK:
- adres
- bedrijfsgegevens
- verandering functionaris of bestuurder
- inschrijving, wijziging of uitschrijving vestiging
- wijziging of toevoeging handelsnaam
Einde onderneming
Als u uw onderneming stopt, moet u zich uitschrijven bij de KvK. Gebruik hiervoor het uitschrijfformulier van de KvK. De KvK geeft uw uitschrijving automatisch door aan de Belastingdienst. Soms is het verstandig zelf ook contact met de belastingdienst op te nemen.
Informatie inzien + uittreksel opvragen
Bij de KvK staan bedrijven, stichtingen en verenigingen ingeschreven. U kunt informatie opzoeken en uittreksels opvragen op de website.