BTW nummer

Zodra de belastingdienst u registreert als BTW ondernemer, ontvangt u van hen een BTW nummer, ook wel BTW identificatienummer genoemd.

De belastingdienst zal dit nummer vermelden op alle post die u van hen ontvangt. U moet dit nummer zelf vermelden op al uw rekeningen.

Het BTW nummer is als volgt opgebouwd:
1. Landcode (NL)
2. Fiscaal nummer/sofinummer
3. B01 t/m B99
Totaal bestaat het nummer dus uit 14 tekens (bijvoorbeeld NL001234567B01). Als u een nummer heeft met minder dan 14 tekens, kunt u die oplossen door tussen de landcode en het fiscaal nummer nullen toe te voegen totdat het totaal weer op 14 tekens komt.

Het BTW nummer is belangrijk bij intracommunautaire transacties. Hierbij moet u namelijk uw BTW nummer aan uw buitenlandse leverancier geven, zodat hij u geen buitenlandse BTW in rekening hoeft te brengen. Als u zelf intracommunautaire leveringen verricht moet u uw BTW nummer duidelijk op de rekening vermelden.

Als er sprake is van een fiscale eenheid voor de BTW, waarbij dus gezamenlijk BTW aangifte wordt gedaan, kunnen de werkmaatschappijen van de fiscale eenheid er voor kiezen om op hun eigen BTW nummer intracommunautaire transacties te verrichten.

 

Auteur: de Redactie

Een team van BTW-deskundigen is continue bezig met jou te informeren over alles wat met BTW of omzetbelasting te maken heeft, zoals nieuwsberichten over BTW, wijzigingen van wetgeving, wijziging van BTW-tarieven en veel meer informatie over BTW.

Deel deze post op

Geef een reactie