Controle BTW nummer nog maar op één website

Controle BTW nummer nog maar op één website

Op de website van de belastingdienst is op 11 september 2012 een nieuwsbericht verschenen, waarin wordt aangegeven dat er vanaf 1 oktober 2012 nog maar één website beschikbaar is voor uw controle BTW nummer.

Website van de Europese Commissie

De belastingdienst weet ons te vertellen dat vanaf 1 oktober er nog maar één internetadres is voor de controle van de geldigheid van een btw-identificatienummer, of de naam, het adres en de woonplaats van uw klant. U kunt hiervoor dan uitsluitend terecht op de website van de Europese Commissie. U kunt de geldigheid van een BTW (identificatie)nummer, of de naam, het adres en de woonplaats van uw klanten checken op de website van de Europese Commissie.

Bevestiging controle BTW nummer

U krijgt een bevestiging van uw controle BTW nummer. Als u bij uw controle uw eigen BTW (identificatie)nummer heeft ingevuld, dan wordt dit nummer ook getoond op die bevestiging.

Naam en adresgegevens

Van de meeste lidstaten kunt u op die site ook de naam- en adresgegevens van uw klant controleren. Als dit bij een van de lidstaten niet mogelijk is, dan volstaat de  bevestiging van de geldigheid van het BTW nummer om aan te tonen dat u de controle hebt uitgevoerd. Daarnaast dient u vanzelfsprekend nog met andere bescheiden in uw administratie de juistheid van het toepassen van het 0% tarief of de juistheid van het verleggen aan te tonen.

Meer informatie

Meer informatie over de controle van BTW nummers leest u op onze site.

Auteur: de Redactie

Een team van BTW-deskundigen is continue bezig met jou te informeren over alles wat met BTW of omzetbelasting te maken heeft, zoals nieuwsberichten over BTW, wijzigingen van wetgeving, wijziging van BTW-tarieven en veel meer informatie over BTW.

Deel deze post op