FIOD pakt BTW-fraude hard aan

BTW-fraude

Op de website van de rijksoverheid lazen wij dat de FIOD afgelopen dinsdag 17 januari in een onderzoek naar BTW-fraude beslag heeft gelegd. Hierbij zijn ondere andere ruim 90.000 euro aan contant geld, een gerestaureerde oldtimer uit 1951 en verschillende sieraden en dure horloges in beslag genomen.

Actie van de FIOD

Bij de actie door de FIOD werden ook een hennepkwekerij, cocaïne en een pistool aangetroffen, waarna zeven verdachten zijn aangehouden. Het onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket richt zich op fraude met omzetbelasting. Het vermoeden bestaat dat de verdachten sinds 2009 keer op keer dezelfde goederen doorverkochten. Het ging om dozen met frezen die vermoedelijk werden verkocht zonder dat er BTW werd afgedragen. Vervolgens werd de BTW wel teruggevraagd aan de Belastingdienst. Ook bleven de frezen in dezelfde handen, waardoor de truc steeds kon worden herhaald. De verdachten hebben op deze manier mogelijk voor bijna 2 miljoen euro gefraudeerd.

Huiszoekingen

De FIOD heeft dinsdag doorzoekingen gedaan op 14 woonadressen in en rondom Venlo, Nijmegen en Eindhoven. Ook is een bedrijfspand in Duitsland doorzocht. Geldhonden van de Douane zijn ingezet om te zoeken naar geld. Bij de actie heeft de FIOD verder beslag gelegd op auto’s, een scooter, dure televisies, administratie en de frezen waarmee de fraude is gepleegd. Het beslag is gelegd omdat fraude niet mag lonen. Drie verdachten zijn op vrijdag 20 januari voorgeleid aan de rechter-commissaris en zijn in bewaring gesteld. Nieuwe aanhoudingen in dit onderzoek worden niet uitgesloten.

Bron: rijksoverheid

Auteur: de Redactie

Een team van BTW-deskundigen is continue bezig met jou te informeren over alles wat met BTW of omzetbelasting te maken heeft, zoals nieuwsberichten over BTW, wijzigingen van wetgeving, wijziging van BTW-tarieven en veel meer informatie over BTW.

Deel deze post op

Geef een reactie