BTW tarieven Frankrijk verhoogd om loonkosten te verlagen

Frankrijk gaat haar BTW tarieven verhogen. Op deze manier komt er geld vrij om de loonkosten te kunnen verlagen.

Verlaging loonkosten

De verhoging van de Franse BTW tarieven is onderdeel van een plan voor economische groei, een verbeterde concurrentiepositie en verhoogde werkgelegenheid in Frankrijk. Zoals gezegd is een belangrijke factor in dit plan het verlagen van de arbeidskosten.

Uitwerking

De verlaging van de kosten van arbeid zal ongeveer € 20 miljard kosten. Dit enorme bedrag wordt onder andere gefinancierd uit de verhoging van de BTW tarieven in Frankrijk.

De korting op de arbeidskosten zal ongeveer 6% bedragen en geldt alleen voor inkomens binnen een bandbreedte van 1 tot 2,5 keer het minimumloon. De verlaging zal aan de werkgevers worden uitgekeerd in de vorm van een belastingkrediet. Hiermee wordt naar verwachting van de regering de concurrentie positie van Frankrijk verbeterd, de werkgelegenheid vergroot, hetgeen moet leiden tot economische groei.

De regering verwacht dat er op deze manier een grote hoeveelheid banen gecreëerd zal worden in alle sectoren van de maatschappij.

Wijziging BTW tarieven Frankrijk en milieubelasting

De €20 miljard verlaging van de arbeidskosten wordt gefinancierd door €10 miljard extra bezuinigingen op de overheidsuitgaven, en door €10 miljard uit de herstructurering van de BTW tarieven Frankrijk en een nieuwe milieubelasting. Met betrekking tot wijzigingen in de BTW-tarieven Frankrijk en een nieuwe ecologische belasting, verzekert de regering dat er geen nieuwe belastingen voor de belastingbetalers komen in 2013. De nieuwe ecologische belasting, die wordt onderzocht in het kader van de discussies over een verschuiving in het energiebeleid, wordt van kracht in 2016.

Wijzigingen in de BTW zullen in werking treden in Frankrijk op 1 januari 2014. Het tussenliggende BTW-tarief, waarvan momenteel de catering en vastgoed vernieuwing sectoren profiteren, zullen worden verhoogd van 7% naar 10%. Het normale btw-tarief zal stijgen van 19,6% nu tot 20%.

Auteur: de Redactie

Een team van BTW-deskundigen is continue bezig met jou te informeren over alles wat met BTW of omzetbelasting te maken heeft, zoals nieuwsberichten over BTW, wijzigingen van wetgeving, wijziging van BTW-tarieven en veel meer informatie over BTW.

Deel deze post op