Laag BTW tarief schilderwerk en stucwerk

In een nieuwsbericht van 25 oktober 2012 met de titel “Weekers: makkelijker laag BTW tarief voor schilderwerk en stucwerk” maakt Staatssecretaris Weekers van Financiën het huiseigenaren, schilders en stukadoors makkelijker door de zogeheten ‘ouderdomsverklaring’ af te schaffen die nodig is voor toepassing van het lage tarief BTW schilderwerk en stucwerk.Verlaagde BTW schilderwerk en stukadoren

Voor het schilderen en stukadoren van woningen ouder dan 2 jaar, geldt een verlaagd BTW tarief van 6%. Dit tarief is ingesteld om de werkgelegenheid te stimuleren en zwart werk tegen te gaan. Om te bewijzen dat de woning daadwerkelijk ouder is, kan een ouderdomsverklaring door de opdrachtgever worden ondertekend en bewaard door de uitvoerder. Dit hoeft straks slechts bij uitzondering nog te gebeuren omdat de Belastingdienst deze informatie automatisch vergelijkt.

Basisregistraties Adressen en Gebouwen

Om te verifiëren of het verlaagde BTW tarief terecht is toegepast, baseert de Belastingdienst zich voortaan op de gegevens uit de BAG (Basisregistraties Adressen en Gebouwen) en uit de GBA (Gemeentelijke Basisadministratie persoonsgegevens). Bij twijfel of een woning voldoet aan de ouderdomseis van 2 jaar, mag de schilder/stukadoor desgewenst nog steeds een verklaring laten tekenen door de opdrachtgever. Weekers gaat hiermee in op een suggestie van Actal (het Adviescollege toetsing regeldruk). Lees ook onze artikelen over BTW berekenen met 6%.
Auteur: de Redactie

Een team van BTW-deskundigen is continue bezig met jou te informeren over alles wat met BTW of omzetbelasting te maken heeft, zoals nieuwsberichten over BTW, wijzigingen van wetgeving, wijziging van BTW-tarieven en veel meer informatie over BTW.

Deel deze post op