Nieuw formulier BTW suppletie

De belastingdienst heeft op 4 oktober 2012 een nieuw formulier voor de BTW suppletie (suppletie omzetbelasting) geïntroduceerd. Vanaf oktober 2012 moet u een nieuw formulier gebruiken voor het doen van uw BTW suppletie.Wanneer BTW suppletie doen?

Als u vaststelt dat u een bedrag van meer dan € 1000 te veel of te weinig aan BTW hebt betaald, moet u gebruik maken van het formulier ‘suppletie omzetbelasting’. Tot 1 oktober had de belastingdienst hiervoor 2 formulieren:

  1. voor tijdvakken tot 31 december 2009 en
  2. voor tijdvakken vanaf 1 januari 2010.

Deze formulieren vervallen in oktober 2012.

Suppletieformulier voor alle tijdvakken

Vanaf oktober 2012 kunt u voor alle tijdvakken gebruik maken van één suppletieformulier. U vindt dit formulier in de beveiligde omgeving van de belastingdienst, of als download op de internetsite van de belastingdienst. Volg een BTW cursus om op de hoogte te blijven van alle wijzigingen per 1 oktober 2012 en 1 januari 2013.
Bewaren

Auteur: de Redactie

Een team van BTW-deskundigen is continue bezig met jou te informeren over alles wat met BTW of omzetbelasting te maken heeft, zoals nieuwsberichten over BTW, wijzigingen van wetgeving, wijziging van BTW-tarieven en veel meer informatie over BTW.

Deel deze post op