Verlaagd btw tarief cv ketel

In het besluit van 4 september 2014, nr. BLKB2014/123M (btw-besluit laag tarief) is aangegeven voor welke werkzaamheden het verlaagde btw tarief voor arbeidskosten geldt.

btw verhoging

Verlaagd btw tarief cv ketel

Het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van boilers, geisers, cv ketels, gaskachels, houtkachels, warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers, zonwering, rolluiken, alarminstallaties, bliksemafleiders, airco-installaties en sauna’s zijn allemaal werkzaamheden waarvoor het lage btw tarief voor arbeid geldt. Een voorwaarde is dat de genoemde goederen in bouwkundig opzicht onderdeel (gaan) uitmaken van de woning.

Tijdelijke maatregel renovatie en herstel van woningen ouder dan 2 jaar

De werkzaamheden met betrekking tot een cv ketel vallen daarmee onder de tijdelijke maatregel voor renovatie en herstel van woningen die langer dan 2 jaar geleden in gebruik zijn genomen. De tijdelijke maatregel geldt van 1 maart 2013 tot 1 juli 2015. De werkzaamheden moeten voor 1 juli 2015 zijn afgerond om gebruik te kunnen maken van het lage btw tarief van 6%.

Bron: Besluit Omzetbelasting – Toelichting Tabel I

 

Auteur: de Redactie

Een team van BTW-deskundigen is continue bezig met jou te informeren over alles wat met BTW of omzetbelasting te maken heeft, zoals nieuwsberichten over BTW, wijzigingen van wetgeving, wijziging van BTW-tarieven en veel meer informatie over BTW.

Deel deze post op