Zonnepanelen? Naheffingsaanslag btw gekregen?

In een nieuwsbericht van 3 juni 2014 geeft de belastingdienst aan wat u moet doen als u een naheffingsaanslag btw heeft gekregen.

belastingdienst

Btw-aangifte zonnepanelen niet (op tijd) gedaan?

Als ondernemer moet u btw-aangifte doen. Dat geldt ook als u zich bij de belastingdienst heeft aangemeld als ondernemer omdat u energie levert aan een energieleverancier (bijvoorbeeld bij zonnepanelen). Hebt u nu een naheffingsaanslag btw ontvangen, dan bent u misschien vergeten uw btw-aangifte op tijd te doen.

Hebt u uw btw-aangifte nog niet gedaan, doe dit dan alsnog.

Deze aangifte staat voor u klaar in het beveiligde gedeelte van de internetsite van de belastingdienst. Het is ook mogelijk dat u een papieren aangifte hebt ontvangen. Als u geen aangifte hebt ingediend, doet de belastingdienst namelijk een schatting van wat u moet betalen. U ontvangt dan een naheffingsaanslag.

Naheffing zonnepanelen

Er zijn verschillende redenen waarom er een naheffingsaanslag wordt opgelegd. Is de schatting van de belastingdiens te hoog, omdat u minder of geen omzet had? De belastingdienst past dan het bedrag dat u moet betalen naar beneden aan als u uw btw-aangifte alsnog indient.

Wat u moet doen?

De belastingdienst geeft een handig overzicht van de stappen die u moet nemen als u een naheffing zonnepanelen heeft ontvangen.

Bron: belastingdienst

Auteur: de Redactie

Een team van BTW-deskundigen is continue bezig met jou te informeren over alles wat met BTW of omzetbelasting te maken heeft, zoals nieuwsberichten over BTW, wijzigingen van wetgeving, wijziging van BTW-tarieven en veel meer informatie over BTW.

Deel deze post op

Geef een reactie