BTW tarief Estland

Om maar met de deur in huis te vallen, het normale BTW tarief Estland bedraagt 20%. Daarnaast kent Estland ook een verlaagd tarief en een nultarief. Bijgewerkt tot: april 2020.

De BTW nummer landencode voor Estland is EE. Estische BTW nummers kunt u controleren via de website van de Europese Unie:BTW tarief Estland

BTW tarieven Estland

Estland kent een laag en een hoog BTW tarief. Het laag BTW tarief Estland bedraagt 9% en geldt onder andere voor water, sommige etenswaren, medische , boeken, landbouw, hotels en sport. Het hoog BTW tarief Estland bedraagt 20% en geldt voor alle overige leveringen en diensten. Daarnaast bestaat er een Ests BTW tarief van 0% voor internationale handel (export) en internationaal vervoer.

Uitgezonderd van het Estlandse BTW tarief

Voor BTW doeleinden zijn er geen bijzondere gebieden in het territorium van Estland.

Historie BTW tarief Estland

Hieronder tref je een overzicht aan van de historische Estische BTW tarieven. Deze geschiedenis het tarief van de BTW in Estland begint op het moment van de invoering van de BTW in Estland op basis van de Europese BTW-richtlijnen in 1991. Wat met name opvalt is dat het BTW tarief in Estland meteen na invoering erg laag was (10%). Daarnaast valt op dat vergeleken met de Nederlandse BTW tarieven, het Estse BTW tarief historisch gezien ongeveer hetzelfde is, en dat dat tot op heden gelijk is gebleven (het BTW tarief Estland vanaf 2009 is 20%). Voor buurlanden is dit natuurlijk ook aan te raden om winkelen over de grens tegen te gaan. Vergelijk hier alle BTW tarieven in Europa.

Ingangsdatum Laag Hoog
1 januari 1991 10%
1 januari 1993 18%
1 januari 2000 5% 18%
1 januari 2009 9% 18%
1 juli 2009 9% 20%

 Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren