BTW wijzigingen per 1 januari 2018

Vanaf 1 januari 2018 zijn er twee belangrijke wijzigingen doorgevoerd in de BTW tarieven:
Btw-tarief voor geneesmiddelen

Er is een duidelijke definitie gekomen voor geneesmiddelen die onder het verlaagde btw-tarief van 6% vallen. Onder dit verlaagde btw-tarief vallen alleen producten, waarvoor een handelsvergunning als geneesmiddel of homeopathisch geneesmiddel is afgegeven of die daar expliciet van zijn vrijgesteld. Producten die niet als geneesmiddel zijn erkend, vallen onder het standaard btw-tarief van 21%. Je kunt daarbij denken aan tandpasta, shampoo en zonnebrandmiddelen.

Wet afschaffing van de btw-landbouwregeling

Per 1 januari 2018 gaan voor bosbouwers, landbouwers, tuinbouwers en veehouders de normale btw-regels gelden. Dat betekent dat zij vanaf nu een btw-administratie dienen bij te houden en periodiek aangifte moeten gaan doen. Ook hebben zij dan recht op BTW-aftrek. De maatregel was in september 2016 al aangekondigd door het ministerie van Economische Zaken, zodat de ondernemers zich goed hebben kunnen voorbereiden.Auteur: de Redactie

Een team van BTW-deskundigen is continue bezig met jou te informeren over alles wat met BTW of omzetbelasting te maken heeft, zoals nieuwsberichten over BTW, wijzigingen van wetgeving, wijziging van BTW-tarieven en veel meer informatie over BTW.

Deel deze post op