BTW tarief Bulgarije

Deze pagina bevat informatie over het BTW tarief Bulgarije. Bulgarije kent een hoog tarief en laag tarief oftewel verlaagd tarief. Daarnaast kennen ze natuurlijk ook een nultarief. Bijgewerkt: april 2020.

De BTW nummer landencode voor Bulgarije is BG. Bulgaarse BTW nummers kunt u controleren via de website van de Europese Unie:BTW tarief Bulgarije

Informatie over Bulgarije

Bulgarije is sinds 2007 lid van de Europese  Unie. De hoofdstad van Bulgarije is Sofia en er wonen ongeveer 8 miljoen mensen in Bulgaije . Bulgaije is geen lid van de eurozone.

BTW tarieven Bulgarije

Bulgarije kent alleen maar een laag tarief en een hoog tarief. Het laag BTW tarief Bulgarije bedraagt 9%, is pas in 2007 ingevoerd en geldt alleen voor hotels.  Het hoog BTW tarief Bulgarije bedraagt 20% en geldt voor alle overige leveringen en diensten. Daarnaast bestaat er een Bulgaars BTW tarief van 0% voor internationale handel (export) en internationaal vervoer.

Historie BTW tarief Bulgarije

Hieronder tref je een overzicht aan van de historische Bulgaarse BTW tarieven. Een geschiedenis die begint op 1 april 1994, het moment van invoering van het BTW-stelsel in Bulgarije op basis van de Europese BTW-richtlijnen. Wat meteen opvalt is dat het BTW tarief in Bulgarije lekker simpel is gehouden. In het begin was er ook maar 1 tarief. Pas in 2007 is een laag tarief ingevoerd. Er zijn geen grote tariefswijzigingen geweest (alleen een vrij grote tariefstijging 2 jaar na invoering) en het tarief is in de loop der tijd slechts marginaal gestegen. Daarnaast valt op dat vergeleken met de Nederlandse BTW tarieven, het Bulgaarse BTW tarief historisch gezien ongeveer gelijk is (BTW tarief Bulgarije 2012 is 20%). Vergelijk hier alle BTW tarieven in Europa.

Ingangsdatum Laag Hoog
1 april 1994 18%
1 juli 1996 22%
1 januari 1999 20%
1 januari 2007 7% 20%
1 april 2011 9% 20%