BTW-aangifte doen

BTW-aangifte doen

Als u ondernemer bent voor de BTW moet u periodiek BTW-aangifte doen. U geeft in uw aangifte de BTW aan die u heeft berekend aan uw klanten, en de BTW die u kunt aftrekken.

Aangiftetijdvak

Hoe vaak u aangifte moet doen staat in een brief die u van de belastingdienst ontvangt, nadat u zich heeft aangemeld als ondernemer. Meestal krijgt u deze brief automatisch na aanmelding/inschrijving van uw onderneming bij de Kamer van Koophandel. U doet BTW-aangifte per maand, per kwartaal of per jaar. Dit wordt het aangiftetijdvak genoemd.

Naheffingsaanslag

U krijgt een naheffingsaanslag als de belastingdienst uw aangifte niet of te laat heeft ontvangen.

Startende ondernemer

Bent u een startende ondernemer? Dan stuurd de belastingdienst 1e aangifte startende ondernemers digitaal óf op papier.

Hoe BTW-aangifte doen?

U doet digitaal BTW-aangifte. Het formulier ‘Aangifte omzetbelasting’ staat voor u klaar in het beveiligde gedeelte van de internetsite van de belastingdienst. U kunt de BTW-aangifte ook doen met aangifte- of administratiesoftware. Of uw belastingadviseur aangifte laten doen.

Auteur: de Redactie

Een team van BTW-deskundigen is continue bezig met jou te informeren over alles wat met BTW of omzetbelasting te maken heeft, zoals nieuwsberichten over BTW, wijzigingen van wetgeving, wijziging van BTW-tarieven en veel meer informatie over BTW.

Deel deze post op

Geef een reactie