BTW tarief Slovenië

Slovenië kent twee BTW-tarieven. Het hoge/normale BTW tarief Slovenië bedraagt 22%. Daarnaast kent Slovenië ook een verlaagd tarief van 9,5% en een nultarief. Bijgewerkt tot: april 2020.

De BTW nummer landencode voor Slovenië is SI. Sloveense BTW nummers kunt u controleren via de website van de Europese Unie:BTW tarief Slovenie

BTW tarieven Slovenië

Slovenië kent een laag en een hoog BTW tarief. Het laag BTW tarief Slovenië bedraagt 9,5% en geldt onder andere voor water, sommige etenswaren, medische , boeken, landbouw, hotels en sport. Het hoog BTW tarief Slovenië bedraagt 22% en geldt voor alle overige leveringen en diensten. Daarnaast bestaat er een Sloveens BTW tarief van 0% voor internationale handel (export) en internationaal vervoer.

Gebieden uitgezonderd van het Sloveense BTW tarief

Voor BTW doeleinden zijn er geen gebieden die niet bij Slovenië horen.

Historie BTW tarief Slovenië

Hieronder tref je een overzicht aan van de historische Sloveense BTW tarieven. Deze geschiedenis het tarief van de BTW in Slovenië begint op het moment van de invoering van de BTW in Slovenië op basis van de Europese BTW-richtlijnen in 1999. Wat met name opvalt is dat het BTW tarief in Slovenië niet zoveel gewijzigd is. Daarnaast valt op dat vergeleken met de Nederlandse BTW tarieven, het Sloveense BTW tarief historisch gezien wat ongeveer gelijk is.

De geplande BTW-verhoging naar 24% per 1 mei 2014 is voorlopig uitgesteld door de Sloveens regering. Vergelijk hier alle BTW tarieven in Europa.

Ingangsdatum Laag Hoog
1 juli 1999 8% 19%
1 januari 2002 8,5% 20%
1 juli 2013 9,5% 22%