Per 1 januari 2014 geen aangiftebrief omzetbelasting meer

Let op! Per 1 januari 2014 ontvang je geen aangiftebrief omzetbelasting meer! In december ontvang je al geen acceptgiro meer bij de brief.

Wat verandert er?

De belastingdienst stuurt per 1 januari 2014 geen aangiftebrieven meer voor de omzetbelasting (BTW). Ook de acceptgiro die altijd bij de aangiftebrief gevoegd was verdwijnt. Dit gebeurt overigens al in december 2013!

Wat betekent dit?

De belastingdienst stuurt je dus geen reminder meer. Dit betekent dat je van nu af aan zelf je aangifteplicht in de gaten moet houden. Het is namelijk erg belangrijk dat je de aangifte omzetbelasting op tijd doet en de af te dragen BTW op tijd betaalt. Hiermee voorkom je onnodige boetes.

Wat is er nog wel?

Je hooudt uiteraard wel je inloggevens voor de ondernemersportal van de belastingdienst. Hierin kun je alle aangiften die je moet indienen zien staan. Op die manier weet je nog steeds wanneer er iets moet gebeuren.

Betalingskenmerken

De betalingkenmerken voor het overmaken van BTW aan de belastingdienst zijn ook te vinden in jouw persoonlijke dossier bij de fiscus. Mocht je er niet uitkomen, dan heeft de belastingdienst een handige zoekhulp betalingskenmerk gemaakt die je kunt gebruiken.

Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker

Om de overgang voor jou, naar mening van de belastingdienst, gemakkelijker te maken, ontvang je begin januari 2014 een overzicht van de belastingdienst met daarin de volgende informatie:

  • aangiftetijdvakken
  • uiterste inlever- en betaaldatums
  • betalingskenmerken

Als je niet precies weet hoe dit eigenlijk werkt, bestudeer dit dan goed!

Reminder in de mail aanvragen

Ben je toch bang dat je vergeet aangifte te doen? Je kunt dan een reminder per mail aanvragen. Dit kan ook door in te loggen op jouw persoonlijke pagina op het ondernemersdeel van de website van de belastingdienst. Bij gebruikersinstellingen kun je jouw mailadres invullen en vervolgens aanvinken dat je een reminder per mail wilt ontvangen.

Bron: belastingdienst

Auteur: de Redactie

Een team van BTW-deskundigen is continue bezig met jou te informeren over alles wat met BTW of omzetbelasting te maken heeft, zoals nieuwsberichten over BTW, wijzigingen van wetgeving, wijziging van BTW-tarieven en veel meer informatie over BTW.

Deel deze post op

Geef een reactie