Google Adsense BTW

Artikel over Google Adsense BTW. Eigenaren van websites maken op grote schaal gebruik van Google Adsense om op eenvoudige wijze (extra) inkomsten te genereren. Hierbij geeft u aan op welk deel van uw site advertenties mogen verschijnen en onder welke voorwaarden. Google zorgt er vervolgens voor dat de ruimte wordt gevuld, waarbij de hoogst biedende adverteerders als eerste aan de beurt zijn. Hiervoor ontvangt u op uw beurt geld van Google.
Gevolgen Google Adsense BTW

De vraag is welke gevolgen het gebruik van Google Adsense heeft heeft voor de heffing van de Nederlandse BTW. Dit wordt hieronder uitgelegd.

Voor de btw is er sprake van een dienst die door u wordt verricht aan Google Ierland. Hiervoor ontvangt u een vergoeding. De hoofdregel per 1 januari 2010 is dat diensten tussen ondernemers worden verricht in het land van de afnemer. Dit betekent dat de dienst in Ierland wordt verricht. De btw wordt hierbij verlegd naar Google. Google Ierland zal Ierse btw moeten betalen over de vergoeding die u krijgt voor de door u verrichte dienst (het beschikbaar stellen van advertentieruimte). U dient wel een factuur te sturen aan Google Ierland waarop vermeld staat dat de btw is verlegd. Daarnaast dient u de dienst te vermelden in uw btw aangifte.Auteur: de Redactie

Een team van BTW-deskundigen is continue bezig met jou te informeren over alles wat met BTW of omzetbelasting te maken heeft, zoals nieuwsberichten over BTW, wijzigingen van wetgeving, wijziging van BTW-tarieven en veel meer informatie over BTW.

Deel deze post op

Geef een reactie